jueves, 11 de noviembre de 2010

Un exemple de comportament obsessiu compulsiu


Aquest vídeo és un exemple de com es pot arribar a solucionar un trauma que ha quedat gravat a nivell subconscient mitjançant la nostre consciència, tractant de comprendre l’arrel del problema per poder-lo superar.

En aquest cas el psicoanàlisi ajuda a la persona a aflorar els sentiments arraconats a nivell subconscient per alliberar-se del seu comportament obsessiu compulsiu.

El protagonista del vídeo havia tingut experiències d’odi i compassió cap al seu pare, aquesta contradicció li feia patir i sentir dolor. El cervell intenta oblidar els rècords de dolor que queden gravats al subconscient i a la etapa adulta desenvolupa un trastorn que pot superar quan la persona és capaç d’enfrontar-se de manera conscient als traumes del seu nivell subconscient.


2 comentarios:

  1. L'explicació sobre les causes -etiologia- del TOC pot ser diversa, Lídia. Personalment no em convencen les de la psicoanàlisi i sí, per contra, les de l'enfocament estratègic breu. Si t'encurioseix pot buscar quelcom al respecte. En qualsevol cas, bona aportació!

    ResponderEliminar
  2. Hola Lídia!

    He estat mirant el vídeo que has publicat. M'ha semblat molt interessant, ja que la veritat és que no conec gaire en què es basa la psicoanàlisi i en què consisteix.

    El que més m'ha agradat ha estat la importància que li ha donat a la infància, argumentant que és una de les etapes més importants de la vida en la que els records que tenim en aquesta etapa ens poden afectar en l'etapa adulta.

    Fins aviat!

    ResponderEliminar